Kályha átrakás

Egy kályha életének a folyamán nagyon lényeges dolog a kályha átrakás, ugyanis a benne található anyagok az idő elmúltával egyszer majd kiégnek, a járatok pedig eldugulnak a lerakódott korom eredményeképpen, és ezért pedig a kályha sokat veszít majd a teljesítményéből és a hőtároló képességéből. Ezért ajánlott a cserépkályha építés folyamatától számított pár év elteltével elvégezni a kályha átrakás folyamatát, abban az esetben, ha a berendezések folyamatos használatban volt.

Kályha átrakás – Profin!

kályha átrakás szükségességének legegyszerűbben észrevehető jele, hogy már csupán tüzelünk benne és a meleget nem adja le teljes mértékben. Rengeteg eset során szemmel látható, vagy akár kézzel fogható jelei is lehetnek a kályha átrakás szükségességének, netán például, hogy kimozdulnak a tűztér elemek vagy esetleg még le is esnek. A nem meghatározott és előírt használatnak az eredményeképpen előfordulhat olyan, hogy a cserépkályha túlságosan korai elzárására kerül sor, emiatt a keletkezett nyomás a kályhát szétfeszíti, más kifejezéssel felrobbantja. Ebben az esetben mindenképpen szükséges lesz a kályha átrakás.

Ha bizonytalan a cserépkályha állapotával kapcsolatban, akkor keressen bizalommal és elvégezzük a kályha átrakás folyamatát.

Weboldal készítés