Kandalló átrakás

Egy kandalló életének a folyamán nagyon lényeges dolog a kandalló átrakás, ugyanis a benne található anyagok az idő elmúltával egyszer majd kiégnek, a járatok pedig eldugulnak a lerakódott korom eredményeképpen, és ezért pedig a kályha sokat veszít majd a teljesítményéből és a hőtároló képességéből.

Ezért ajánlott a cserépkályha építés folyamatától számított pár év elteltével elvégezni a kandalló átrakás folyamatát, abban az esetben, ha a berendezések folyamatos használatban volt.

Kandalló átrakás – Profin!

kandalló átrakás szükségességének legegyszerűbben észrevehető jele, hogy már csupán tüzelünk benne és a meleget nem adja le teljes mértékben. Rengeteg eset során szemmel látható, vagy akár kézzel fogható jelei is lehetnek a kandalló átrakás szükségességének, netán például, hogy kimozdulnak a tűztér elemek vagy esetleg még le is esnek.

A nem meghatározott és előírt használatnak az eredményeképpen előfordulhat olyan, hogy a cserépkályha túlságosan korai elzárására kerül sor, emiatt a keletkezett nyomás a kályhát szétfeszíti, más kifejezéssel felrobbantja. Ebben az esetben mindenképpen szükséges lesz a kandalló átrakás.

Ha bizonytalan a cserépkályha állapotával kapcsolatban, akkor keressen bizalommal és elvégezzük a új kandalló építés folyamatát. Kemence építés, kerti tűzhely építés!

Weboldal készítés