CSERÉPKÁLYHA TISZTÍTÁS Budapest


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!

CSERÉPKÁLYHA TISZTÍTÁS Budapest


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!


Miért fontos a cserépkályha tisztítás?

Nem is akad annál kellemetlenebb helyzet, ha a kályhánkat nem tudjuk begyújtani, hiszen eldugult. A lerakódást jelezheti ha romlik a huzat a cserépkályhában. A végső jel pedig amikor már az ajtón áramlik vissza a füst. A lerakódás oka a legtöbb esetben a nem megfelelő tüzelőanyag alkalmazása. Ha túl magas nedvességtartalmú fát használunk a gyújtáshoz, az abból eredő vízpára a cserépkályha belső falán kicsapódik. Ez pedig kátrányos lerakódást képez.

Ilyen esetben szabad szemmel is érzékelhető, összefüggő fekete réteg rakódik le. Ennek a felülete egyenetlen és nem fogja engedni az optimális szellőzést. Bekövetkezhet, hogy a színe és a szaga is át fog ütni a kályhán. Több fajta tisztítási mód is adódhat. A legkönnyebb a kályha tisztítónyílásán keresztül történő munkavégzés. Rengeteg szennyeződés lerakódása során viszont szükségessé válik majd a kályha tetejének felbontása, amely több munkát követel meg.

Miért minket válasszon cserépkályha tisztítás miatt?

A cserépkályha kivitelezését követően három év elteltével ajánlott a kivitelezővel megnézetni a cserépkályhát. Ajánlott lehet elvégezni a cserépkályha esetleges javítását. Valamint a cserépkályha tisztítás folyamatát a korom lerakódások ellen. A cserépkályha igen is igényli az odafigyelést, és ezt meg is fogja hálálni. Amikor már érzékelhető jelei adódnak annak, hogy valami nincs rendben a cserépkályhával, akkor gyors beavatkozásra van szükség. Ebből adódóan ajánlott pár évente megnézetni a kályhánkat. A cserépkályha tisztítás költségeinek felmérését fotók mentén tudjuk bemérni. De a legelőnyösebb megoldás, ha a helyszínre kimehetünk előtte.

Egy keményebb helyzet lesz azonban, ha nem megfelelő odafigyeléssel használjuk cserépkályhánkat. Mondjuk a tüzet az égés folyamán lefojtjuk, nem biztosítjuk, az égéshez kellő levegőt vagy túl hamar elzárjuk a cserépkályhát. Ezek következtében aa bent felgyülemlő égés gázok hatására a cserépkályhánk még fel is robbanhat. Ilyen esetekben nagy kár is keletkezhet a kályha szerkezetében. Ezt pedig azonnali javítással tudjuk helyreállítani. Ebben az esetben a sérült részeket visszabontjuk, és a felületeket megtisztítjuk, valamint újra rakjuk. A cserépkályha tisztítása folyamán is a lehető leggyorsabb és legtisztább munkavégzésre törekszünk.

Úgy gondolja már nem ég megfelelően a tűz cserépkályhájában vagy néha vissza is füstöl? Tárcsázzon bizalommal elérhetőségeinken és a hibát rövid határidőn belül elhárítjuk!Cserépkályha tisztítás, cserépkályha karbantartás!

CSERÉPKÁLYHA, KANDALLÓ, KÉMÉNY, KEMENCE

Minden járatos rendszerű kályha időszakos karbantartást igényel. Ennek közismert oka a hamu és korom lerakódások, és ennek járat szűkítő következménye, a füst szívesebben jön vissza a kályha ajtón. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kályha hatásfokáról. A lerakódások elszigetelik a forró füstöt a kályhától, így kevesebb meleget hasznosítunk, ami könnyen belátható mennyire nem kívánatos jelenség. Cserépkályha tisztítás Budapest, cserépkályha karbantartás Budapest.

Ajánlott a tisztítás 5 évente esedékes. Ilyenkor van lehetőség a járatok tisztítására, kémény bekötő tisztítása, a tűztér vizsgálatára és igény esetén a csempék fugáinak rendbe tétele.

Cserépkályha tisztítás, cserépkályha karbantartás

BÁRMILYEN KÉRDÉS MERÜLT FEL ÖNBEN?

BÁRMILYEN KÉRDÉS MERÜLT FEL ÖNBEN?