Profi és gyors CSERÉPKÁLYHA TISZTÍTÁS Budapest területén!


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!

CSERÉPKÁLYHA TISZTÍTÁS Budapest


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!


Cserépkályha tisztítás, cserépkályha karbantartás!

CSERÉPKÁLYHA, KANDALLÓ, KÉMÉNY, KEMENCE

Minden járatos rendszerű kályha időszakos karbantartást igényel. Ennek közismert oka a hamu és korom lerakódások, és ennek járat szűkítő következménye, a füst szívesebben jön vissza a kályha ajtón. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kályha hatásfokáról. A lerakódások elszigetelik a forró füstöt a kályhától, így kevesebb meleget hasznosítunk, ami könnyen belátható mennyire nem kívánatos jelenség. Cserépkályha tisztítás Budapest, cserépkályha karbantartás Budapest.

Ajánlott a tisztítás 5 évente esedékes. Ilyenkor van lehetőség a járatok tisztítására, kémény bekötő tisztítása, a tűztér vizsgálatára és igény esetén a csempék fugáinak rendbe tétele.

Cserépkályha tisztítás, cserépkályha karbantartás

Miért fontos a cserépkályha tisztítás?

Nem is akad annál kellemetlenebb helyzet, ha a kályhánkat nem tudjuk begyújtani, hiszen eldugult. A lerakódást jelezheti ha romlik a huzat a cserépkályhában. A végső jel pedig amikor már az ajtón áramlik vissza a füst. A lerakódás oka a legtöbb esetben a nem megfelelő tüzelőanyag alkalmazása. Ha túl magas nedvességtartalmú fát használunk a gyújtáshoz, az abból eredő vízpára a cserépkályha belső falán kicsapódik. Ez pedig kátrányos lerakódást képez.

Ilyen esetben szabad szemmel is érzékelhető, összefüggő fekete réteg rakódik le. Ennek a felülete egyenetlen és nem fogja engedni az optimális szellőzést. Bekövetkezhet, hogy a színe és a szaga is át fog ütni a kályhán. Több fajta tisztítási mód is adódhat. A legkönnyebb a kályha tisztítónyílásán keresztül történő munkavégzés. Rengeteg szennyeződés lerakódása során viszont szükségessé válik majd a kályha tetejének felbontása, amely több munkát követel meg.

Miért minket válasszon cserépkályha tisztítás miatt?

A cserépkályha kivitelezését követően három év elteltével ajánlott a kivitelezővel megnézetni a cserépkályhát. Ajánlott lehet elvégezni a cserépkályha esetleges javítását. Valamint a cserépkályha tisztítás folyamatát a korom lerakódások ellen. A cserépkályha igen is igényli az odafigyelést, és ezt meg is fogja hálálni. Amikor már érzékelhető jelei adódnak annak, hogy valami nincs rendben a cserépkályhával, akkor gyors beavatkozásra van szükség. Ebből adódóan ajánlott pár évente megnézetni a kályhánkat. A cserépkályha tisztítás költségeinek felmérését fotók mentén tudjuk bemérni. De a legelőnyösebb megoldás, ha a helyszínre kimehetünk előtte.

Egy keményebb helyzet lesz azonban, ha nem megfelelő odafigyeléssel használjuk cserépkályhánkat. Mondjuk a tüzet az égés folyamán lefojtjuk, nem biztosítjuk, az égéshez kellő levegőt vagy túl hamar elzárjuk a cserépkályhát. Ezek következtében aa bent felgyülemlő égés gázok hatására a cserépkályhánk még fel is robbanhat. Ilyen esetekben nagy kár is keletkezhet a kályha szerkezetében. Ezt pedig azonnali javítással tudjuk helyreállítani. Ebben az esetben a sérült részeket visszabontjuk, és a felületeket megtisztítjuk, valamint újra rakjuk. A cserépkályha tisztítása folyamán is a lehető leggyorsabb és legtisztább munkavégzésre törekszünk.

Úgy gondolja már nem ég megfelelően a tűz cserépkályhájában vagy néha vissza is füstöl? Tárcsázzon bizalommal elérhetőségeinken és a hibát rövid határidőn belül elhárítjuk!

BÁRMILYEN KÉRDÉS MERÜLT FEL ÖNBEN?

BÁRMILYEN KÉRDÉS MERÜLT FEL ÖNBEN?