HATÁRIDŐRE CSERÉPKÁLYHA ÁTRAKÁSA, CSERÉPKÁLYHÁK ÁTRAKÁSA ORSZÁGOSAN


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!

Cserépkályha átrakása országosan kedvező árakon határidőre!

Hívjon bennünket bizalommal! Ingyenes felmérés!

Cserépkályha átrakása, CSERÉPKÁLYHÁK ÁTRAKÁSA


ÖCSÖDY GÁBOR KÁLYHA ÉS KANDALLÓ ÉPÍTŐ!


Nagy szakmai tapasztalattal cserépkályha, cserépkályhák átrakása Budapesten és országosan!

Minden kályhának van elhasználódási ideje, amikor vissza kell bontani és a tűztér és füst járatok újra kialakításra kerülnek. Visszatérő kérdés, mennyi idő alatt használódik el a kályha, hányszor lehet átrakni? A hivatalos álláspont szerint vegyes/szén-fa/ tüzelésű kályhánál 10-15 év, csak fa tüzelés esetén 20-25 év, fontos: használattól függően!

Csempék egészen addig használhatóak, míg nem sérültek, törtek és a belseje nem kátrányos. Hogy ez mennyi idő? Van nem egy 100 év feletti kályha! Vannak jobb, és silányabb minőségű csempék. Ezeket mi cserépkályhások azért többnyire már fényképről látjuk, felismerjük, ezért kérünk minden esetben fényképeket több oldalról az átrakandó kályhákról.

A biztonság érdekében is fontos a cserépkályha, cserépkályhák átrakása!

cserépkályha átrakása szolgáltatás szükségessége a legegyszerűbb módon az alapján állapítható meg, hogy már csak tüzelünk benne és a meleget nem képes leadni teljes mértékben. Számos helyzet folyamán szemmel is érzékelhető, vagy akár kézzel tapintható jelei is akadhatnak a szolgáltatás igénybe vételének a szükségességének, mint például, hogy kimozdulnak a tűztér elemek vagy netán még le is eshetnek.

A nem szabályos és előírt használatnak a folyamán bekövetkezhet olyan, hogy a cserépkályha túl korán fog elzáródni, ebből adódóan a létrejött nyomás a kályhát majd szét fogja feszíteni, egyéb kifejezéssel felrobbantja. Ebben a helyzetben pedig mindenképp szükség lesz a cserépkályhák átrakása folyamatára.

Ha nem biztos a cserépkályha állapotával kapcsolatban, akkor hívjon engem bizalommal és elvégzem Önnek a folyamatot!

CSERÉPKÁLYHÁK, KANDALLÓK, KÉMÉNYEK, KEMENCÉK ÁTRAKÁSA

Miért fontos időben rakassuk át a cserépkályhát?

Minden cserépkályha esetében nagyon lényeges szempont az átrakás. Ugyanis a benne található anyagok az idő múlásával kiégnek. Továbbá a járatok a lerakódott korom miatt el fognak dugulni. Ebből adódóan a kályha rengeteget veszít a teljesítményéből. Továbbá a legfontosabb, hogy a hőtároló képességéből is veszít. Ajánlott emiatt a cserépkályha kivitelezésétől számított 15 vagy 20 éven belül átrakatni a cserépkályhánkat. Abban az esetben ha folyamatos használat alatt volt.

A cserépkályha átrakása egy fatüzelésű kályha során nagyjából 15 év. Viszont ez sok esetben függ attól, hogy ez a cserépkályha megfelelően volt-e használva. Hiszen ez akár pár évre is lerövidülhet. A kályha tartósságának a leglényegesebb ellensége a rossz tüzelés. Meg persze arra is érdemes figyelni, hogy a fa már száraz legyen, mire annak a fűtésére kerülne a sor. Ezt annak mentén tudjuk a leghamarabb elérni, ha már a nyári időszak alatt megvásároljuk a téli tüzelőnket. Fontos továbbá megemlíteni azt, hogy a ház körül keletkezett hulladékot ne a cserépkályhánkba tüzelje el. Hiszen ezzel nagyon megrövidítjük a kályha élettartamát.

Miért minket válasszon cserépkályhák átrakása miatt?

A cserépkályhák átrakása legészlelhetőbb előjele, hogy már csupán tüzelünk benne és a meleget nem adja le optimálisan. Számtalan helyzetben kézzel fogható vagy szemmel látható jelei is lesznek. Mint mondjuk, hogy kimozdulnak tűztér elemek vagy netán le is esnek. A nem megfelelő használat során bekövetkezhet olyan, hogy a cserépkályha túl korai elzárására kerül sor. Ebből adódóan a kialakult nyomás a kályhát szétfeszíti, ijesztőbb megnevezéssel felrobbantja. Ebben a helyzetben mindig szükséges az átrakás.

Az összes kályha átrakása során a talapzatig vissza bontva a már elöregedett anyagokat teljesen kicserélve építjük újra az átrakásra szoruló kályhákat. Annak érdekében, hogy a már imádott kályhája újra tökéletesen funkcionáljon. A bontás során keletkező szemetet elszállítjuk. Nem csupán az átrakás során ajánlott elvégezni a karbantartást. Amely annyit jelent, hogy pár év leforgását követően érdemes a járatokat lepucolni és a felgyülemlett kormot és pernyét eltakarítani a kályhából. Az átrakás pedig már az a folyamat amikor a kályhába hiába pakoljuk a tüzelőt. A hatásfoka ennek ellenére is nagyon gyenge lesz. Ha Ön bizonytalan a kályha állapotával kapcsolatban hívjon bizalommal és felmérjük a cserépkályhája állapotát!

KÉRDÉS VAGY MEGRENDELÉS ESETÉN KERESSENEK AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON?

KÉRDÉS VAGY MEGRENDELÉS ESETÉN KERESSEN MINKET AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN ?